logo-snn

Nyheder

logo-slider
Dato:

02-09-2024

Overskrift:

Skal dit F-kort lån refinansieres 1. januar 2025?

Nyhedstekst:

18.000 boligejere med F-kort-lån får nyt rentetillæg næste år

Der er 18.000 boligejere i Totalkredit, der skal have refinansieret obligationen bag deres F-kort-lån 1. januar 2025. Derfor får de nyt rentetillæg fra næste år. Er du en af dem, er dit nuværende rentetillæg på enten 0,32% og 0,45%, og vi forventer, at det stiger til 0,5%, når obligationerne igen skal sælges på auktion til investorer på de finansielle markeder. Det betyder, at lånet alt andet lige bliver lidt dyrere til næste år.


F-kort-renten består af to dele

Rentetillægget lægges oven i en markedsrente, og samlet udgør de den F-kort-rente, du som boligejer betaler (læs mere i boksen). Markedsrenten er en 6-måneders rente, den såkaldte CITA6-rente, og den styres af, hvordan investorerne på de finansielle markeder forventer, at renterne udvikler sig det kommende halve år.


Investorerne forventer, at Den Europæiske Centralbank sænker renten i den kommende tid, og det betyder, at CITA6-renten formentlig falder lidt fra det nuværende niveau.


Hvis investorerne får ret i deres forventninger, vil boligejere med F-kort-lån i det kommende år få en billigere rente. Men for dig, der nu skal betale et lidt højere rentetillæg fra årsskiftet, forventes rentefaldet at blive lidt mindre.


Har du det rigtige lån?

Hvis du er bekymret over risikoen for, at renten kan stige i fremtiden, bør du tale med din rådgiver i dit pengeinstitut. Der er mange muligheder for at få et lån med den renteprofil, du har det bedst med. Du har dog kun frem til udgangen af oktober, hvis du vil lægge dit lån om. Fristen for at ændre lånet er nemlig 31. oktober 2024.


BOKS – Hvordan fastsættes renten på F-kort?

F-kort-renten består af to dele: 1) en 6-måneders markedsrente, CITA6, der udvikler sig i takt med udviklingen på de finansielle markeder, og 2) et rentetillæg, der fastsættes af finansielle investorer på auktion ved refinansiering. Samlet udgør de den rente, som boligejeren betaler til de investorer, der ejer obligationen, som finansierer F-kort-lånet.

Renten justeres automatisk hver 1. januar og 1. juli baseret på, hvad CITA6-renten er fire bankdage forinden, mens rentetillægget justeres, når obligationen, der finansierer F-kort-lånet, bliver refinansieret. Refinansieringen sker typisk ca. hvert 3. år.

Image for news:
rentetilpasning_1200x628

Mobilbanken
Sparekassen Nr. Nebel og Omegn
GRATIS - i Play Butik
Vis